Madrid: 91 218 61 28 | Andalucía: 95 566 49 67 | Barcelona: 93 299 09 74 comercial@decoratel.com

La cultura teatral a Reus ha tingut sempre un clar exponent estant molt influenciat per la seva arquitectura, des que el 1882 es construís al Teatre Fortuny, la segona ciutat de llavors mereixia tenir un teatre de nivell com altres grans ciutats. Després de la guerra civil el seu ús va ser exclusiu per a exhibir pel-lícules, quedant degradat i deteriorat. Fins que el 1981 el propi ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya van emprendre la reforma i rehabilitació d’aquest singular teatre amb un estil tan abarrocat que a més dels seus interiors, es va realitzar la confecció de noves cortines i la restauració de les seves butaques. Actualment el Teatre Fortuny de Reus compta amb un revestiment escènic molt complet que està compost per una Cambra Negra: 5 jocs de potes. 6 bambolines. 1 Teló de fons. 1 Ciclorama (color gris). Teló de boca: obra dels escenògrafs Urgellès i Moragues a partir d’una pintura de Marià Fortuny. Americana de vellut vermell d’obertura vertical (guillotina) i horitzontal, potes i bambolines del mateix color.

Amb el teatre Bartrina tenim el que es diu una metamorfosi integral per fora i una gran restauració que necessitava canviar totes les seves entranyes de fusta per tornar a recuperar el que va ser un dels teatres que s’han inspirat en el noucentisme català. Des de la seva construcció l’any 1905 i la seva posterior gran reforma, ha acollit grans produccions nacionals, comèdies, tragèdies, sarsuela, teatre infantil i en els últims anys activitats de caràcter més avantguardista per a tot tipus de públics. Ningú diria que és un teatre a l’actualitat en veure la seva façana tan moderna i actual, per no dir de les seves avantsales i voltants en els interiors previs a la entra del seu pati de butaques que té una capacitat per a 550 persones.

Després de les seves senzilles cortines de teatre i allunyant-se del barroquisme ens endinsem en el petit però bufó Teatre Bravium, enfocat des dels seus començaments cap a un teatre d’aficionats no professional, ha seguit sent fidel al planter d’artistes reusencs. El Teatre Bravium es va construir el 1906, i 90 anys més tard es remodelava per continuar acollint noves propostes artístiques. Té una capacitat per a 250 persones i en aquests moments és el centre de reunió de diferents entitats que donen vida a aquest equipament.